<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1854772434769475&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tio skäl till att besöka The Sales Conference 2018


15.05.2018

I vår ofta stressiga vardag med att nå våra mål, coacha våra säljare och genomföra våra allt fler aktiviteter på ”to-do-listan” så nedprioriterar vi ofta investeringar i egen tid för utveckling och inspiration. Gör inte det, investera i dig själv! Det menar Henrik Larsson-Broman, grundare av ProSales Institute och initiativtagare till The Sales Conference – Nordens största framtidskonferens för B2B-chefer. Här ger han 10 skäl till varför du bör besöka konferensen och ge dig tid för reflektion och lärande.

Många organisationer investerar i kompetensutveckling för sina säljare men glömmer försäljningschefen. Det visar en studie av 286 nytillträdda försäljningschefer där 57 procent inte fick någon ytterligare kompetensutveckling efter att de tillträtt som försäljningschef.

På ProSales anser vi att detta är bekymmersamt, något som vi debatterat om i en nyligen publicerad artikel. Försäljningschefen har en av de absolut viktigaste rollerna för ett företag som vill växa, öka sin lönsamhet och förbättra sina kundrelationer. Därför är det också avgörande att försäljningschefen ges möjlighet till inspiration och kompetensutveckling. Exempelvis visar en studie av CSO Insights att företag som investerar mer än 20 000 kronor per år och försäljningschef har 9 procent högre andel vunna affärer och 18 procent högre budgetuppfyllelse än genomsnittet på 16 000 kr. De organisationer i undersökningen som investerade mindre än 12 000 kr per försäljningschef och år hade dessutom 9,5% lägre andel vunna affärer än genomsnittet.

blogg bild (1)

Många upplever att det kan vara slöseri med tid och pengar att deltaga på en konferens som denna. Inget kan vara mer felaktigt, säger Henrik Larsson-Broman. Här ger han därför 10 skäl till varför du ska investera en dag av din tid och medverka på The Sales Conference:

  1. Uppdatera dig om trender och framtid! Trender fungerar som ledstänger in i framtiden. De hjälper dig att navigera rätt, sålla i informationsbruset och skapa tryggare affärsbeslut. Ta med dig nya trender hem till din arbetsplats och gör som världens ledande företag – rid på trenden mot framgång!
  2. Skaffa forskningsbaserat beslutsunderlag! Bland huvudtalarna finner du några av världens främsta forskare. De serverar dig dig fakta och kunskap som hjälper dig skapa trygghet i dina affärsbeslut.
  3. Utvidga ditt professionella nätverk! På The Sales Conference har du möjlighet att nätverka och utöka ditt professionella nätverk med över tusen likasinnade personer. Människor som du normalt inte träffar på din arbetsplats. Konferensen samlar B2B-ledare från olika branscher, företag och funktioner med samma intresse – försäljning och marknadsföring. Vem vet, kanske du även stöter på din nästa kund, arbetsgivare eller kollega här?
  4. Få ny energi och låt dig inspireras! Motiverade ledare och anställda presterar bättre. Det är ingen nyhet. Efter en dag på The Sales Conference kommer du ha fyllt på batterierna och kliva in på kontoret med ny energi och ett stort leende på läpparna.
  5. Utveckla dig själv i din roll! Oavsett hur erfaren du är kan du alltid utvecklas. Med nyvunna idéer och kunskaper kommer du få nya perspektiv på framgång som kan påverka ditt framtida resultat. En investering i The Sales Conference kommer ge dig en skjuts framåt. Och störst värde får du om du har en chefsroll.
  6. Träffa leverantörer och uppdatera dig om utbudet! De senaste åren har det skett en rad olika innovationer inom försäljning. På The Sales Conference träffar du ledande leverantörer inom olika discipliner som visar upp sina erbjudanden och som gör dig insatt i vilken hjälp du kan få från marknaden. Passa på att lära dig mer om olika verktyg som kan maximera din försäljning och marknadskommunikation. Våra partners och leverantörer finner du på denna länk.
  7. Träffa experter och boka 1-till-1 möten! På The Sales Conference träffar du experter, forskare och konsulter inom allt från AI (artificiell intelligens) till Marketing Automation, CRM, Gamification, försäljning och marknadskommunikation. Passa på att boka ”one-to-one-meetings” via vår app för att lära dig mer.
  8. Gör dig själv till expert! Människor lyssnar på ledare som är upplysta, kan sin sak och är uppdaterade på forskning och framtidsanalys. Med nyvunnen kunskap kan du briljera på hemmaplan och vinna ökat förtroende.
  9. Ta med ditt team och inspireras tillsammans! Aldrig tidigare har teambuilding varit så viktigt. En stor möjlighet är att uppleva The Sales Conference tillsammans med din ledningsgrupp, dina säljare eller varför inte med dina kunder? Låt er inspireras och få bränsle till diskussioner om utveckling och förbättring.
  10. Ha kul och släpp loss på Sales Awards Gala! Lite klyschigt. Men underskatta inte vikten av att bli underhållen, road och träffa intressanta människor. The Sales Conference är inte bara inspiration, kunskap och nätverkande. Det är också skratt, glädje och underhållning. På kvällen arrangerar vi Sales Awards – vår galakväll som blev en fullständig succé 2017. Här bjuder vi trerätters middag, prisutdelning, mingel och färgsprakande underhållning.