"MORGONDAGENS VINNARE BYGGER EN STARK POSITION I DE DIGITALA EKOSYSTEMEN"


22.08.2019

Jackie har gått vägen från digital affärsutvecklare, till ekonomijournalist, trefaldig författare och startupinvesterare. Det är inte första gången hon gästar ProSales community för sälj- och marknadschefer, men första gången hon står på scenen på The Sales Conference den 19 november. Vi ställde några frågor till henne om digitala ekosystem och vad som är bäst med The Sales Conference.

Du kommer att prata om det digitala ekosystemet den 19 november. Varför är det här ämnet så viktigt för sälj och marknad idag?

- För att morgondagens kund är medveten om helheten och ställer högre krav. Låt oss ta ett exempel: Att köpa en bil handlar idag om allt från miljömedvetenhet, bränsleekonomi, försäkringslösningar, köpa/leasa/bilpool, andrahandsvärde, underhåll & reparation, förmånsvärde, företagskultur, talent management, logistik, elbilpolicy och mycket annat. Det involverar HR, Ekonomi och Ledning samt ett antal affärssystem. Den här verkligheten ställer allt tuffare krav på sälj och marknad. Trenden är tydlig inom allt fler branscher. Det gäller att hänga med. 

- Att bli utvald som leverantör kräver att sälj och marknad arbetar smidigt tillsammans med leverantörer, partners, inköpskonsulter, ramavtalsspecialister med flera. Det gäller att förstå och kunna möta alla de aspekter av affären, som är viktig för kunden. Därför är morgondagens vinnare de bolag som bygger en stark position i de viktigaste ekosystemen. Jag föreläser om hur de bästa arbetar.

Du är en av de digitala experter som varit med längst. Vad är ditt personliga råd för att bli framgångsrik i dagens näringsliv?

- NÄTVERKA - se till att äta lunch och connecta på Linkedin med helt nya människor kontinuerligt. Det är så du upptäcker nya bolag och kunder. Undvik att bara umgås med människor i din egen bransch. Du blir mer värdefull när du bygger din kunskap. Dessutom ökar ditt marknadsvärde om fler än din arbetsgivare vet om att du finns och hur du presterar.  

- PRÖVA NY TEKNIK - tvinga dig själv att prova nya produkter, appar och system. Läs inte bara om dem eller se ett klipp på nätet. Det enda sättet att förstå hur världen förändras är att bli en aktiv användare.

Förra året var du med som deltagare, i år står du på scen. Vad tycker du är bäst med The Sales Conference?

The Sales Conference är som ett mini-Almedalen. Det är ovärderligt att hinna träffa många branschkontakter på en dag och få framtidsspaningar från föreläsare i toppklass. En bra investering :-) 

Jackie är författare till tre böcker om nätsmart affärsutveckling, ledarskap och marknadsföring och för tredje gången har hon utnämnts till en av världens 150 främsta futurister. Ta chansen att möta en av Sveriges främsta och mest erfarna digitala experter på The Sales Conference den 19 november. 

BOKA BILJETT NU