Book now

JENNY DEARBORN - EN AV VÄRLDENS 50 MÄKTIGASTE KVINNOR INOM TECH


27.09.2019

Jenny Dearborn har dubbla examina vid Berkeley och Stanford och har haft positioner som HR-chef på Hewlett Packard, Sun Microsystems och SAP. Hon är utsedd till en av de 50 mäktigaste kvinnorna i världen inom tech. Den 19 november står hon på scen på The Sales Conference och berättar om hur man lyckas lära organisationen att jobba datadrivet med försäljning. Men vägen till framgång har inte varit spikrak. 

Fyrbarnsmamman från Silicon Valley anses vara lite av en superhjältinna efter att länge ha kämpat mot flera funktionsnedsättningar som hotade hennes framgångssaga.

Dearborn, uppvuxen sydväst om Sacramento i Kalifornien, var aktiv och driven redan som barn, men kunde inte sitta still och läsa. Hon placerades i specialskola och blev tvingad av lärarna att springa runt skolgården för att hantera sin överskottsenergi. De sa att hon var dum, gav henne meningslösa uppgifter och flyttade henne från klass till klass.Hon klarade sig knappt igenom gymnasiet och vidare till junior college. Men där var det någon som föreslog att hon kanske hade inlärningssvårigheter. Och testerna visade att hon hade såväl dyslexi och ADHD som OCD.

Utrustad med nya verktyg som t.ex. ljudböcker började hon kunna läsa på riktigt. Hon bestämde sig också för att viga sitt liv åt utbildning och pedagogik, driven av ilskan över alla de förlorade år då hon inte fått hjälp med sina diagnoser. Hon tog examen som lärare i engelska vid Berkeley och Stanford, men hamnade snabbt inom företagsutbildning, på Hewlett Packard, där hon avancerade snabbt inom tech-industrin. Via Sun Microsystems och konsultbolaget Success Factors tog hon sig ända upp till rollen som Vice President HR och ansvarig för all företagsutbildning hos B2B mjukvarujätten SAP.

Hon har vunnit ett flertal branschpriser för att ha uppnått mätbara effekter av projekt för sales enablement. Baserat på sina kunskaper och erfarenheter hann hon under tiden som ansvarig för SAP:s 80.000 anställda författa två best-sellers om hur man leder datadrivna organisationer, ”Data Driven: How Performance Analytics Delivers Extraordinary Sales Results” och ”The Data Driven Leader”. Där beskriver hon på ett lättfattligt sätt hur man gör för att få sina anställda att faktiskt använda de enorma datamängder de sitter på och skapa försäljningsresultat i världsklass. Det är också de erfarenheterna och kunskaperna hon delar med sig av på Annexet den 19 november.

Idag reser hon runt om i världen och föreläser och missionerar för en mer pragmatisk syn på lärande. Jenny menar att akademisk utbildning inte räcker för att anpassa sig till den höga förändringstakten i dagens näringsliv och kursinnehållet när det gäller IT, data- och systemvetenskap måste göras mycket mer praktiskt. Studenter från universitet och högskola kommer till korta när de i jobbintervjuer ska förklara vilka samarbetsverktyg och designprocesser de skulle använda för att lösa problem, till exempel inom försäljning och marknadsföring.

Jenny är en erkänd thought leader och författare till två böcker om hur man leder datadrivna organisationer. Hon skriver regelbundet i Forbes, Wall Street Journal och The Huffington Post. Hon har blivit utsedd till en av de 50 mest inflytelserika kvinnorna inom tech och har fått  the Silicon Valley Women of Influence Award. Du som är chef inom försäljning och marknadsföring får inte missa chansen att möta henne på The Sales Conference, Annexet, Globen, den 19 november.

Säkra din GRATIS online ticket