Brand Experience - Hur tänker du kring upplevelsen av ert varumärke?


25.10.2018

Detta år då The Sales Conference blir större än någonsin har vi valt att samarbeta med Nine Yards. En byrå som lever och andas upplevelser och har genom året vunnit flertalet priser. Här skriver Nine Yards VD Fredrik Göransson ett blogginlägg om hur upplevelser stärker varumärket. 

De flesta företag har strategier, varumärkes- och kommunikationsplattformar och mer därtill. Jag ställer mig frågan: Varför har så få företag en upplevelseplattform? En plattform för att agera gentemot den megatrend vi lever i, både privat och på jobbet. Borde inte fler se över hur deras tjänster och produkter upplevs och fokusera på att berätta sin story, samt leverera på den varje dag, oavsett kanal. Framåt kommer allt handla om att lyfta konversationen och interaktionen till nästa nivå och skapa de starkaste och mest värdefulla upplevelserna vi bara kan!

Vi söker efter upplevelser i allt vi gör, på jobbet, hemma och på semestern. Det där lilla extra som gör att det pirrar i magen, reser sig på armarna och vattnas i ögonen. De där de upplevelserna vi minns och inte minst delar med andra.

Att kommunikation hänger ihop är något vi idag förväntar oss när vi möter varumärken i olika kanaler. Många företag har en bit kvar men allt fler börjar lägga större vikt vid hur deras varumärken ska uppfattas likadant oavsett om det handlar om reklam, interna presentationer eller digitalt. Alla kontaktytor ett varumärke har, personal och kunder utgör den röda tråden till hur ett varumärke bygger sin identitet och sitt värde. Desto mer generiska våra produkter och tjänster blir, desto viktigare blir det att fokusera på upplevelsen av varumärket och de som faktiskt ska leverera den. Idag handlar det om att levandegöra varumärket, skapa upplevelser som berör och engagerar människor. Glöm inte att starka och värdefulla varumärken byggs inifrån och ut – det är medarbetarna som varje dag ska leverera det där lilla extra.

Så när det är dags för strategiarbetet, se då till att komplettera det med en upplevelseplattform där ni sätter upplevelsen i centrum – hur ni ska upplevas oavsett kanal.

Varumärkesupplevelser måste gå ”The whole Nine Yards”

Fredrik Göransson
VD NineYards
social-color-1_logo-linkedin (2)

BOKA DIN BILJETT