Niklas Fehrm, CRO på Scrive: ”Digitala avtal ger fler affärer”


18.10.2018

Scrive är en e-signeringsleverantör och partner för digital transformation med över 1500 kunder i dryga 30 länder. Den 8:e november ställer man ut på Nordens största framtidskonferens för B2B-chefer – The Sales Conference. Niklas Fehrm, Chief Revenue Officer på företaget, berättar i en intervju varför deras lösningar bör intressera deltagarna.

- Vår ambition är att leverera den säkraste tjänsten på marknaden med den bästa användarupplevelsen för alla parter i en signeringsprocess. Tröskeln för att implementera någon av våra lösningar är och ska vara lägre än hos alla våra branschkollegor. Det säger Niklas Fehrm som är Chief Revenue Officer på e-signeringsföretaget Scrive.

 Vad brinner du för?
- Jag brinner för att utveckla individer och team, skapa värderingsstyrda kulturer där alla medarbetare förstår vikten av att förstå sina kunder på djupet. Tillsammans försöker vi bygga en skalbar organisation och affär som överträffar samtliga intressenters olika förväntningar på oss som bolag.

 Vilka problem löser ni hos era kunder?
- Våra kunder har olika former av datarelaterade utmaningar, till exempel en omständig process för onboarding av nya kunder som gör att många faller bort på vägen, eller gamla system som omöjliggör integrationer till nya tjänster som exempelvis e-signering. Man tvingas till administrativt dubbelarbete där samma data förs in manuellt i olika system. Många saknar kontroll över såväl status i signeringsprocesser som sin avtalsförvaring.

- Vissa kunder vill ha en säkrare identifiering av kunderna i samband med avtalsskrivandet, eller så vill man helt enkelt bygga en modernare pappersfri kundupplevelse. Många banker använder därför Scrive för att digitalisera sina onboardingflöden online.

Vilka är era typiska kunder?
- Vi är starkast inom B2B2C, dvs. säga bolag som säljer till slutkonsument. Branscher som telekom, bilindustrin samt bank och finans är kraftigt överrepresenterade hos oss där vi bland annat jobbar med Telia, Telenor, Tre, Mercedes Benz Finans, DNB, Volkswagen Finans, Nordnet och Avanza.

- Även om vi är som starkast här så är vi generellt bra på att bistå större bolag i sina digitaliseringsprocesser. Via våra största kunder, t ex. AVIS Budget Group och Scania har vi också kunnat internationalisera oss och nå betydligt fler marknader än tidigare.

 Vilka är de största effekterna eller kundvärdena ni skapar?
- Självklara effekter är att våra kunder kan eliminera eller kraftigt reducera kostnader, tid och resurser på skrivare, papper, postgång, lagring och generell administration. I stort sett alla våra kunder räknar hem sin investering i Scrive bara på detta. Att vi skapar en markant förbättrad upplevelse för såväl kunder som medarbetare är kanske inte lika självklart även om vi vet att många HR-avdelningar ser hur digitalisering via oss kan bidra till ett starkare arbetsgivarvarumärke.

- Effekterna av våra insatser går ofta att kvantifiera. För en av våra bankkunder har vi fördubblat kundintaget online samtidigt som vi tredubblat insättningen på nya konton. För andra har vi kortat ner tiden det tar att bli kund från i genomsnitt fjorton dagar till mindre än en timme. Vi ser också positiva effekter på NPS och i butik bidrar Scrive bland annat till snabbare köhantering, ökad tillbehörsförsäljning och väsentligt reducerad administration. Bara det faktum att kundens slutkund alltid får avtalet mailat/sms:at till sig efter ett köp kan tyckas banalt men det skapar stora fördelar i allt efterarbete.

Vad särskiljer er från andra aktörer i branschen?
- Vi är förmodligen mer vana än våra nordiska konkurrenter på att driva större digitaliseringsprojekt mot framförallt stora bolag. Vi har investerat mycket i att bygga upp en customer success- och projektledaravdelning som är experter på att skapa onboarding och maximalt nyttjande av vår lösning hos våra kunder. Här vet vi att vi vinner affärer då andra kanske i vissa fall fokuserar mer på införsäljning och mindre på leverans. Digitalisering må vara positiv i stort men det kräver ofta en beteendeförändring och vi ser att vi är väldigt, väldigt bra på att bidra med stöd i det förändringsarbetet.

- Ett annat särskiljande drag är säkerhet, något som också är viktigt för många av våra kunder. Vi återförseglar alla avtal som signeras via vår tjänst digitalt i blockkedjan. Därmed är våra kunder helt oberoende av oss för all framtid för att kunna verifiera ett avtals integritet. För vad händer om det inte längre går att bevisa att ett elektroniskt dokument är ett faktiskt original? Den säkerheten är viktig och missas i många upphandlingsprocesser.

Ni är huvudpartner på The Sales Conference den 8 november, hur kommer det sig?
- Vi är partner för att detta är Nordens största event inom försäljning och marknadsföring och att vi har en lösning som lämpar sig väl för den målgrupp som kommer att delta.

Varför ska man besöka er på plats?
- Ett möte med Scrive och någon av våra medarbetare ska om inte annat kunna generera någon ny insikt om hur man ska tänka kring sin digitalisering av avtalsprocessen. Vi kommer visa referenscase från befintliga kunder som inspiration och vi kommer garanterat att kunna utmana lite invanda fördomar kring var och hur man ska påbörja sin digitaliseringsresa.

BOKA DIN BILJETT 

LÄS MER om Scrive